Platte daken in PVC of EPDM

Platte daken in PVC of EPDM

Uw dak is van groot belang. Enerzijds voor uzelf, aangezien het u alle comfort biedt dat u nodig heeft. Het zorgt immers voor zowel de warmte-isolatie als de geluidsisolatie van uw huis! Anderzijds beschermt het uw interieur ook tegen invloeden van buitenaf. Daken bestaan er echter in allerlei vormen, zoals hellende en platte daken. Hieronder gaan we alvast dieper in op het topic platte daken en wel deze in PVC of EPDM.

Platte daken in PVC: alle voordelen op een rijtje

PVC of languit polyvinylchloride is in feite een kunststof. Voeg hier enkele additieven aan toe en u bekomt een flexibel materiaal dat gemakkelijk te bewerken valt. PVC wordt toegepast in vele producten, denk maar eens aan de profielen voor uw deuren en ramen of diverse onderdelen van een auto.

Maar… PVC kan ook gebruikt worden voor uw dak! Ze zijn volledig veilig in gebruik , in tegenstelling tot wat velen beweren, aangezien het PVC moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Ook voor een plat dak kan dit materiaal gebruikt worden, wat vandaag de dag meer en meer wordt gedaan. PVC kan namelijk op verschillende wijzen geplaatst worden. Het kan zowel losliggend als mechanisch worden geplaatst. Indien losliggend geplaatst zal er een ballast dienen aangebracht worden. Dit kan in de vorm van kiezel, groendak of dakterras in hout of steen.

Waarom kiezen voor platte daken in EPDM?

EPDM, misschien klinkt de term u bekend in de oren, maar weet u niet precies wat deze inhoudt? Wel EPDM betreft een soort esthetisch rubber, dat in één geheel op uw plat dak wordt aangelegd. Het betreft met andere woorden een op maat gemaakt materiaal, wat ook het beste kan gelegd worden door een erkend dakwerker met de nodige kennis en ervaring.

Bent u dus op zoek naar een mooie dakafwerking voor uw plat dak? Dan vormt EPDM een prima oplossing, want het wordt zo goed als naadloos geplaatst. Bovendien zijn platte daken in EPDM ook meer dan goed bestendig tegen invloeden van buitenaf, waarbij het hevige regenbuien en andere weersomstandigheden perfect het hoofd kan bieden. Platte daken in EPDM hebben ook zo hun voordelen, net zoals deze in PVC. Zo zijn ze milieuvriendelijk van aard, zijn ze ideaal als u het dak nog wilt gebruiken als groen dak en ze zijn resistent tegen UV-stralen en ozon. Ze hebben een iets langere levensduur dan PVC.