Terrassen in hardhout of composiet of in tegels

Wilt u graag een terras aanleggen? Dan wilt u deze vast en zeker voorzien van de allerbeste materialen. U zal hier immers vaak op vertoeven, zeker tijdens heerlijk warme zomerdagen. Nu bestaan er diverse materialen om uw terras mee aan te leggen, zoals hardhout, composiet of tegels. Maar welke van deze zijn nu het meest geschikt voor uw houten terras en wat zijn hun voor- en nadelen? U komt het hieronder te weten.

Waarom opteren voor terrassen in hardhout?

Kiest u graag voor hout als ondergrond, dan zal de kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van dit hout afhankelijk zijn van de soort die u gebruikt. Terrassen in hardhout horen bij de beste in hun genre. Waarom precies? Omdat ze tal van voordelen met zich meebrengen! Zo is hardhout onderhoudsvriendelijk, aangezien het een minimum aan onderhoud en reiniging vergt. Indien u het niet behandelt verkrijgt uw terras na verloop van tijd een grijze kleur. Als u dit niet wenst kan u het terras jaarlijks een behandeling geven zodat u het beschermt tegen weersinvloeden.

Verder is hardhout ook zeer solide. Wist u dat hardhout bijvoorbeeld vaak wordt gebruikt voor de productie van stijgers? Naargelang de soort hardhout die u gebruikt, zal de duurzaamheid verschillen, dus diverse soorten vergelijken is de boodschap.

Terrassen in composiet: zijn ze het overwegen waard?

Composiet is een materiaal dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Zo ook voor de aanleg van terrassen. En dat is niet zo verwonderlijk ook, aangezien het zowel de eigenschappen van hout bevat als deze van kunststof. Natuurlijke looks met alle duurzaamheid van dien.

Terrassen in composiet hebben nog enkele voordelen voor u in petto. Zo zijn ze slijtvast, rotten ze niet en zullen ze ook niet krom trekken onder invloed van weersomstandigheden als felle regenbuien en sneeuwval. Bovendien zijn ze ook nog eens gemakkelijk in onderhoud en milieuvriendelijk.

Terrassen in tegels: ideaal of niet?

Terrassen in tegels, zijn deze de moeite waard voor uw huis of op bedrijf? Wel, eerst en vooral zijn er diverse tegels mogelijk, zoals keramische tegels, natuursteentegels en betontegels. Dus het is aan u om te bepalen voor welk uitzicht u precies wilt gaan. Hierbij is het van belang dat u de stijl en persoonlijkheid van uw woonst of bedrijf in de gaten houdt en dat u deze mee in uw terras verwerkt.